Cilinders

Kies de juiste cilinder in de juiste maat
Er bevinden zich diverse onderdelen in een deur die zorg dragen voor uw veiligheid. Eén van die onderdelen is de cilinder. De cilinder speelt een belangrijke rol in het afsluiten van uw deur en is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Het is van groot belang om de juiste maat cilinder in een deur te plaatsen. Als deze namelijk te groot is en uitsteekt, is het voor een kwaadwillende een koud kunstje deze met een tang af te breken en de deur open te maken. Wij van Mehan kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat de cilinder exact op maat gemaakt moet worden.

Naast de normale cilinder kennen we ook nog zoiets als een gelijksluitende cilinder. Het voordeel van dit type cilinder is dat u slechts één sleutel nodig heeft voor alle sloten waarin dit cilinder verwerkt is. Dit biedt u ontzettend veel gebruiksgemak. U heeft voortaan namelijk slechts één sleutel nodig waardoor een grote bos met sleutels voorgoed verleden tijd is.

U zult wellicht opgemerkt hebben dat de meeste cilinders een aanduiding hebben in de vorm van een aantal sterren. Hieronder leggen wij u uit waar die voor staan.

Cilinders met 2 sterren (**)
Dit zijn cilinders zonder een zogeheten antikerntrekbeveiliging. Overweegt u dit type cilinder maar twijfelt u over het ontbreken van die beveiliging? Wij stellen u bij deze gerust want exact hetzelfde veiligheidseffect kan gerealiseerd worden door de cilinders te monteren in combinatie met veiligheidsbeslag.

Cilinders met 3 sterren (***)
Dit zijn cilinders mét een antikerntrekbeveiliging. Enkele typen cilinders zijn zelfs voorzien van een officieel certificaat. Met dit certificaat kunt u extra sleutels bij laten maken, bijvoorbeeld voor gezinsleden of collega’s. De cilinders zijn in veel gevallen uitgerust met een gevarenfunctie. Heeft u de sleutel aan de binnenkant van uw deur laten zitten? U kunt de deur dan nog steeds via de buitenkant open maken. Het spreekt voor zich dat wij onze klanten ten strengste aanraden altijd de sleutel van de deur te halen. Een ervaren inbreker kan de sleutel namelijk zien zitten, hier vlak boven een gat boren en zichzelf toegang verschaffen tot uw woning of bedrijf.

Tenslotte is er dan nog het ‘sleutelplan’. Hiermee heeft u de mogelijkheid personen individueel toegang te verlenen tot bepaalde ruimtes. Of ze juist de toegang te ontzeggen. Hiervoor kunnen speciale sleutels gebruikt worden. Uzelf bent dan in het bezit van een mastersleutel waarmee u toegang heeft tot alle ruimtes. U ziet het, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij van Mehan Beveiliging helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.Interesse in onze diensten? Vraag vrijblijvend een offerte aan: Offerte aanvragen