Senioren

Onbezorgd en veilig van uw oude dag genieten
Woninginbraak, woningovervallen en zogeheten ‘babbeltrucs’. Allemaal maatschappelijke problemen die volop in de schijnwerpers staan. Als we de Nederlandse overheid moeten geloven valt het met de onveiligheid in Nederland echter allemaal wel mee. Desondanks geven senioren veelal aan zich onveilig te voelen, soms zelfs in hun eigen huis. Terecht of niet, het is een ontwikkeling waar Mehan Beveiliging graag iets aan wil doen. Samen met u. Want uw woning moet een plek zijn waar u onbezorgd en veilig van uw oude dag kunt genieten.

Ze zijn sneller binnen dan u denkt!
Als we de cijfers mogen geloven wordt er jaarlijks zo’n 70.000 keer ingebroken. Inderdaad, dat is zo’n 200 keer per dag (!). Veel huizen hebben nog steeds slechte sloten en/of beslag op de deuren. Of hebben ramen die niet met een sleutel kunnen worden afgesloten. Mensen laten, zonder er bij na te denken, een vuilnisbak in de tuin staan waar een inbreker maar al te graag gebruik van maakt. En let wel: gemiddeld hebben ze niet meer dan 2 minuten nodig om uw woning binnen te dringen! Hieronder enkele feiten en cijfers over senioren en veiligheid in Nederland:


Inbraak zorgt voor uitbraak van ellende
Allereerst is er de schade op materieel gebied: opengetrokken kasten en lades, beschadigingen aan ramen of deuren en ga zo maar door. Maar minstens net zo verschrikkelijk is de emotionele schade. Bijvoorbeeld wanneer er een erfstuk is ontvreemd. Dit is onvervangbare schade en kan door geen enkele verzekeringsmaatschappij worden vergoed. En wat te denken van een onveilig gevoel? Veel mensen die het slachtoffer zijn geworden van woninginbraak geven aan een onrustig en onveilig gevoel te ervaren. In hun eigen woning!

Sleutelkastjes: gemak of gevaar?
Een veel voorkomend misdrijf waar vrijwel altijd ouderen de dupe van zijn, is het leegroven van sleutelkastjes. Deze zijn bedacht met het oog op gemak in de seniorenzorg. Thuiszorghulpen kunnen dankzij deze kastjes met alleen een code eenvoudig de woning binnenkomen. Het dragen van een grote sleutelbos is hierdoor voorgoed verleden tijd. De afgelopen jaren is het aantal inbraken waarbij misbruik werd gemaakt van deze sleutelkastjes drastisch toegenomen. Het zou dan vaak gaan om goedkope sleutelkastjes die niet of nauwelijks bestand zijn tegen inbrekers.

Passende oplossingen voor zelfredzaamheid
Bent u senior en wilt u graag zelfstandig blijven wonen? Of heeft u een ouder of ouders die senior zijn en graag zelfstandig willen blijven wonen? Wij van Mehan Beveiliging bieden passende oplossingen aan die deze wens vergemakkelijken. Onze oplossingen leveren niet alleen een bijdrage aan het realiseren van zelfredzaamheid, maar zorgen ook voor een veilige en comfortabele leefomgeving. Denk hierbij aan zaken als:


Mehan Beveiliging zet hiermee volledig in op de alsmaar groeiende groep senioren in Nederland. Wij zien hier een toenemende behoefte aan veiligheidssystemen die toegespitst zijn op de specifieke wensen in deze sector. En een bijdrage leveren aan de zelfredzaamheid van senioren is iets wat wij graag nastreven. Op een prettige en veilige manier zelfstandig thuis wonen waarbij men verzekerd is van een snelle hulpverlening in het geval van calamiteiten. Wij zijn klaar voor de toekomst, úw toekomst. Waarom zou u nog langer wachten?

Interesse in onze diensten? Vraag vrijblijvend een offerte aan: Offerte aanvragen