Hang en sluitwerk

Twijfel t u aan de beveiliging van uw ramen en deuren ?
Twijfelt u aan de beveiliging van uw huis? Denkt u dat het beter kan alleen weet u niet precies hoe? Heeft u een bedrijfspand dat beveiligd moet worden en weet u niet waar te beginnen? Onbezorgd van huis gaan of met een goed gevoel uw bedrijfspand afsluiten. Het is iets wat iedereen wenst maar wat lang niet iedereen goed geregeld heeft. Mehan Beveiliging kan u hierin adviseren en begeleiden. Wij verzorgen voor u de installatie en leveren het juiste materiaal. Mehan kiest ervoor met hang- en sluitwerk te werken dat voorzien is van het SKG-logo.SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Het keurmerk van deze onafhankelijke instantie geeft met behulp van sterren aan in welke mate een product inbraakwerend is. Producten worden getest op aspecten als sterkte en duurzaamheid. Hoe meer sterren een product toegewezen krijgt, des te veiliger het in feite is. Want zodra hang- of sluitwerk voldoende inbraakwerend is, mag het sterren dragen. Raamsluitingen krijgen doorgaans één ster toegewezen. Is het raam groter dan gemiddeld? Dan kan deze worden voorzien van twee raamsluitingen.

Tegenwoordig krijgen de meest toegepaste cilinders twee sterren. Dat houdt in dat deze niet bestand zijn tegen ‘kerntrekken’, een momenteel zéér populaire inbraakmethode. Het is een methode waarbij inbrekers een schroef in de kern van de cilinder draaien om de kern er vervolgens vrij gemakkelijk uit te trekken. Deze inbraakmethode neemt enorm in populariteit toe. Het is dan ook logisch dat het Politiekeurmerk Veilig Wonen eisen stelt omtrent het opnemen van een beveiliging tegen het kerntrekken voor bestaande bouw.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) adviseert dan ook om cilinders en/of beslag te gebruiken met die drie sterren dragen. Deze zijn namelijk voldoende beveiligd om kerntrekken tegen te gaan daar deze categorie een minimale trekkracht vereist van 15Kn.Cilinders die drie sterren toegewezen krijgen zijn bestand tegen de meest actuele inbraakmethodes, waaronder ook het kerntrekken. Houdt hierbij altijd in gedachte dat een cilinder zonder deurbeslag niet inbraakwerend zal zijn. Het advies van Mehan luidt dan ook: combineer uw SKG*** cilinders altijd met veiligheidsbeslag.Meerpuntssluitingen en veiligheidsbeslag krijgen veelal drie sterren toegewezen. Dit geeft aan dat het product beveiligd is tegen de ‘kerntrekmethode’. Ook cilinders kunnen beveiligd worden tegen kerntrekken. Kiest u voor beide dan is dat een dubbele bescherming. En naar onze mening dan ook de beste keus.

Meerpuntssluitingen zijn overigens het overwegen méér dan waard. Het is een techniek die er namelijk voor zorgt dat uw deur op maar liefst drie punten op slot wordt gezet: aan de onderkant, in het midden en aan de bovenkant. Een bijkomstig voordeel voor houten deuren: het beschermt tegen kromtrekken. Heeft u echter een kunststof deur of een deur van bijvoorbeeld aluminium? Ook dit type deuren kunnen door Mehan worden voorzien van een meerpuntssluiting. Wij beschikken namelijk over speciaal gereedschap dat specifiek hiervoor ontwikkelt is.

Kies de juiste cilinder in de juiste maat
Er bevinden zich diverse onderdelen in een deur die zorg dragen voor uw veiligheid. Eén van die onderdelen is de cilinder. De cilinder speelt een belangrijke rol in het afsluiten van uw deur en is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Het is van groot belang om de juiste maat cilinder in een deur te plaatsen. Als deze namelijk te groot is en uitsteekt, is het voor een kwaadwillende een koud kunstje deze met een tang af te breken en de deur open te maken. Wij van Mehan kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat de cilinder exact op maat gemaakt moet worden.

Naast de normale cilinder kennen we ook nog zoiets als een gelijksluitende cilinder. Het voordeel van dit type cilinder is dat u slechts één sleutel nodig heeft voor alle sloten waarin dit cilinder verwerkt is. Dit biedt u ontzettend veel gebruiksgemak. U heeft voortaan namelijk slechts één sleutel nodig waardoor een grote bos met sleutels voorgoed verleden tijd is.

U zult wellicht opgemerkt hebben dat de meeste cilinders een aanduiding hebben in de vorm van een aantal sterren. Hieronder leggen wij u uit waar die voor staan.

Cilinders met 2 sterren (**)
Dit zijn cilinders zonder een zogeheten antikerntrekbeveiliging. Overweegt u dit type cilinder maar twijfelt u over het ontbreken van die beveiliging? Wij stellen u bij deze gerust want exact hetzelfde veiligheidseffect kan gerealiseerd worden door de cilinders te monteren in combinatie met veiligheidsbeslag.

Cilinders met 3 sterren (***)
Dit zijn cilinders mét een antikerntrekbeveiliging. Enkele typen cilinders zijn zelfs voorzien van een officieel certificaat. Met dit certificaat kunt u extra sleutels bij laten maken, bijvoorbeeld voor gezinsleden of collega’s. De cilinders zijn in veel gevallen uitgerust met een gevarenfunctie. Heeft u de sleutel aan de binnenkant van uw deur laten zitten? U kunt de deur dan nog steeds via de buitenkant open maken. Het spreekt voor zich dat wij onze klanten ten strengste aanraden altijd de sleutel van de deur te halen. Een ervaren inbreker kan de sleutel namelijk zien zitten, hier vlak boven een gat boren en zichzelf toegang verschaffen tot uw woning of bedrijf.

Tenslotte is er dan nog het ‘sleutelplan’. Hiermee heeft u de mogelijkheid personen individueel toegang te verlenen tot bepaalde ruimtes. Of ze juist de toegang te ontzeggen. Hiervoor kunnen speciale sleutels gebruikt worden. Uzelf bent dan in het bezit van een mastersleutel waarmee u toegang heeft tot alle ruimtes. U ziet het, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij van Mehan Beveiliging helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Interesse in onze diensten? Vraag vrijblijvend een offerte aan: Offerte aanvragen